VLOERVERWARMING REINIGEN

De enige echte vloerverwarming specialist van Nederland

VLOERVERWARMING REINIGEN

De vloerverwarming specialist van Nederland biedt een totaalpakket

Niet diffusiedichte leidingen

Begin jaren tachtig stond vloerverwarming in de kinderschoenen en werd er op grote schaal gebruik gemaakt van zogenaamde tyleenslangen. Dit zijn zwarte kunststofleidingen die toentertijd ook werden gebruikt voor drinkwaterleidingen. Vanaf het begin bestonden er al leidingen speciaal voor vloerverwarming, maar deze waren erg kostbaar. Uit kostenbesparing is er toen voor gekozen om tyleenslang toe te passen. Na verloop van vele jaren bleek de tyleenslang niet geschikt te zijn voor gesloten CV installaties met hoge temperaturen, omdat de buizen niet diffusiedicht zijn. Ongewenste zuurstoftoetreding vindt plaats waardoor de metalen onderdelen aangetast worden door corrosie. Het negatieve gevolg van dit proces is, dat er binnen de CV installatie een soort vette roest drab ontwikkeld wordt. Dit wordt ook magnetiet of sludge genoemd. Dit zorgt voor vernauwingen en verstoppingen. Wanneer dit probleem zich voordoet kunt u er voor kiezen om de vloer open te breken en de leidingen te laten vervangen. Een tweede mogelijkheid is te kiezen voor de aanzienlijk goedkopere methodiek, die wij hebben ontwikkeld, zodat u de ’zwarte slangen’ kunt blijven gebruiken voor de vloerverwarming.

Vloerverwarming reinigen

Wanneer de vloerverwarming is verstopt, dan circuleert er ook vuil door de CV-leidingen en radiatoren. De CV-ketel kan door het circulerende vuil ook sneller defect gaan. Modere HR CV-ketels zijn uitgerust met een energiezuinige circulatiepomp die werkt op gelijkspanning, een nadeel hiervan is dat er een magnetisch veld wordt gecreëerd in de circulatiepomp, waardoor het vuil juist wordt aangetrokken. Om defecten, verstoppingen, lekkages en verdere corrosie te voorkomen is het noodzakelijk dat wij niet alleen de vloerverwarming reinigen maar zelfs de gehele CV installatie reinigen. CV-ketel fabrikanten stellen dit zelfs verplicht om aan de garantievoorwaarden te voldoen.

Door jaren ervaring met vloerverwarming reinigen hebben wij zelf onze eigen spoelmachines ontwikkeld en kunnen wij iedere CV installatie reinigen. De CV-installatie en vloerverwarming zullen wij met behulp van een mild reinigingsmiddel reinigen. Voor iedere situatie hebben wij een unieke spoelmethode.

Als het ons niet lukt, lukt het niemand!

Laat uw vloerverwarming reinigen door de vloerverwarming specialist van Nederland
Wij monteren alleen de beste gescheiden composiet vloerverdeler met warmtewisselaar voor verstopte zwarte niet diffusiedichte tyleen vloerverwarmingsleidingen, ook geschikt voor een hybride warmtepomp

Vloerverdeler vervangen

Wanneer de vloerverwarming is uitgevoerd met (zwarte) niet diffusiedichte leidingen, is het noodzakelijk dat de vloerverdeler wordt vervangen door een zogeheten ‘gescheiden verdeler’. Door middel van de ingebouwde warmtewisselaar, wordt de vloerverwarming gescheiden van de CV-installatie. Op deze manier kan de zuurstoftoetreding geen verdere schade meer veroorzaken aan de vloerverdeler.

Wij leveren hiervoor een gescheiden composiet verdeler, het voordeel van composiet is dat deze een hoog isolatievermogen heeft. Door de minimale warmteverlies wordt deze composiet verdeler vaak toegepast wanneer er een lage temperatuurverwarming aanwezig is zoals een warmtepomp of hybride systeem of wanneer hier plannen voor zijn in die toekomst.

De verdeler is uitgevoerd met een energiezuinige A-label pomp, deze verbruikt op de laagste stand nog maar 3 Watt ten opzichte van het oude type pomp, deze verbruikt 40 Watt op de laagste stand, dit is een aanzienlijke besparing op jaarbasis.

Het corrosie-proces kunnen wij helaas niet stoppen maar wel vertragen met een speciaal beschermingsmiddel. Daarom is het ook noodzakelijk dat er in beide circuits een permanent magneetfilter wordt geïnstalleerd.

Benieuwd wat de kosten zijn?

Aan de hand van een voorbeeld woning, kunt u zien waar u rekening mee kunt houden