Vloerverwarming onderhoud 

De grote onderhoudsbeurt voor je complete CV installatie

Om misverstanden te voorkomen, is het belangrijk om het verschil te weten tussen het jaarlijkse onderhoud van je CV-ketel en het onderhoud van de complete CV-installatie.

Bij het onderhoud van de complete installatie, inclusief vloerverwarming onderhoud, controleer ik alles grondig. Dit is een arbeidsintensievere en complexere klus. Ik inspecteer alle onderdelen en instellingen, vervang waar nodig, stel alles opnieuw in, en spoel de leidingen indien nodig door. Vloerverwarming onderhoud omvat al deze stappen om ervoor te zorgen dat je systeem optimaal blijft functioneren en eventuele problemen tijdig worden opgelost.

Om te bepalen hoe het ervoor staat met je complete installatie, moet ik eerst een eenmalige inspectie uitvoeren. Hier zijn kosten aan verbonden, die je eenvoudig kunt berekenen door je postcode in te vullen. Na de inspectie kan ik je een op maat gemaakte offerte aanbieden, inclusief eventuele kosten voor het vloerverwarming onderhoud.

Vloerverwarming onderhoud met volledige controle van de gehele CV installatie

Welke aspecten worden bij vloerverwarming onderhoud gecontroleerd?

Het is verstandig om eens in de 5 tot 10 jaar je vloerverwarming onderhoud te laten uitvoeren. Als je hiervoor kiest, breng ik eerst de status van je huidige vloerverwarming in kaart. Ik voer verschillende metingen uit, zodat we precies weten hoe jouw CV-installatie ervoor staat.

Tijdens het onderhoud van de vloerverwarming worden de volgende stappen uitgevoerd:

  • Flowmeting: Er wordt gemeten hoeveel water er per groep circuleert.
  • Warmtecamera: Er wordt gecontroleerd of er koude plekken in de vloer aanwezig zijn.
  • Waterkwaliteit: De kwaliteit van het water in de CV-installatie wordt onderzocht.
  • Radiatorkranen: Er wordt gecontroleerd of er dubbel instelbare radiatorkranen aanwezig zijn.
  • Lekkages: Er wordt geïnspecteerd op zichtbare lekkages.
  • Energieverbruik: Het energieverbruik van de vloerverwarming wordt beoordeeld.

Op basis van deze metingen kan ik precies bepalen welke stappen nodig zijn om je complete CV-installatie weer in topconditie te krijgen. Zodra dat duidelijk is, ontvang je van mij een maatwerkofferte met een all-in prijs voor het complete vloerverwarming onderhoud.

Vloerverwarming reinigen met gespecialiseerde apparatuur voor optimale prestaties.

Prijs vloerverwarming onderhoud verschilt per woning

De eerste onderhoudsbeurt van je vloerverwarming is vaak de duurste, omdat er meestal verschillende onderdelen van de vloerverwarming en radiatoren vervangen moeten worden. Ook moet de vloerverwarming vaak gespoeld en ingeregeld worden om het hoogste rendement uit je CV-installatie te halen. Je zult versteld staan van de hoeveelheid zwarte slib die we tijdens het doorspoelen uit je installatie halen. Dit zwarte slib veroorzaakt vaak gedeeltelijke verstoppingen, waardoor slangen en radiatoren niet goed warm worden. Dit soort problemen komt vaak voor bij niet-diffusiedichte buizen of leidingen, die vooral bij oudere vloerverwarmingsinstallaties zijn gebruikt.

LET OP

Momenteel richt ik me uitsluitend op vloerverwarminginstallaties met ‘niet-diffusiedichte’ zwarte tyleenleidingen uit de jaren 80-90. Dit is mijn specialsime.

Ik werk NIET langer aan andere, meer moderne vloerverwarmingsystemen.

Vloerverwarming doorspoelen zwarte niet diffusiedichte tyleen leidingen